top of page
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Nathalie wordt sinds januari 2012 gesteund door Supportersclub Nathalie Verschelden. Die organiseert elk jaar een eetfestijn en samen met de steun van de leden geeft dat haar het figuurlijke ‘duwtje’ in de rug! De supportersclub financiert en onderhoudt ook een website voor Nathalie : www.nathalieverschelden.com. Daar vindt u info over de wedstrijden, de supportersclub enzovoort. Wij wensen haar veel succes!!!!

Biografie

 

Nathalie werd geboren tijdens een hete zomerdag in 1994, 26 juli. Ze was een kloeke, grote baby (57 cm, 4,950 kg). Daardoor verliep haar geboorte moeizaam en sloeg het noodlot toe: plexus brachialis verlamming van haar linkerarm en torticollis (scheur in de halsspier). Haar eerste levensjaar was een jaar vol kinesitherapie, maar ze groeide als kool! Op haar eerste verjaardag kon ze haar linkerarm al bijna probleemloos bewegen en was er van de scheur in de halsspier niets meer te bespeuren.

 

Toen Nathalie drie jaar en drie maanden oud was, op 1 november 1997, sloeg het noodlot opnieuw toe: ze had leukemie! Haar leven hing aan een zijden draadje en haar lot lag in handen van de professoren in het UZ te Gent. Na twee jaar chemotherapie en veel geduld, liefde en vechtlust, kon ze opnieuw naar school. In 1999 mocht zij een wens doen bij Make a Wish Foundation (Oost-Vlaanderen) . Eén van haar wensen was te mogen gaan koersen met Tom Steels!!! Omdat zij pas vijf was, en zeer ziek, was dat uiteraard geen vervulbare wens. Toch heeft ze toen van Tom Steels onder andere een paar koerssokken gekregen... die ze nu nog steeds in haar bezit heeft. Dat zij als vijfjarige zo'n interesse had voor koersen, was en is nog steeds een raadsel. Haar ouders, nonkels, tantes, grootouders... koersten immers niet... In november 2002 werd Nathalie genezen verklaard. Vanaf dan was ze een niet te stuiten sportfanaat: volleybal, ju-jitsu, skeeleren enz.

 

Maar toen ze 12 jaar werd, begon het 'fietsen' toch te knagen, en kocht ze met haar spaarcentjes een 'koersfiets'... en ging bij de Belseelse Trappers! Dat heeft ze zo'n twee jaar volgehouden, maar het was toch niet voldoende.... Koersen, dat wou ze! Nathalie heeft toen in allerijl een ploeg gezocht en gevonden... Rudyco. Zo stond ze dus, als bijna 15-jarige, voor het eerst aan de start van een wielerwedstrijd. In 2010 stapte ze over naar het Benelux-team, dat in 2010 ontbonden werd. In de loop van die twee eerste jaren werd duidelijk dat Nathalie heel gedreven was om een goede wielrenster te worden. Toen het Lotto UCI-team begon met een jeugdafdeling, kon Nathalie in 2011 koersen bij Lotto Uniglobe. Ook in 2012 reed zijn bij het Lotto Uniglobe team. Als tweedejaars junior werd ze in mei 2012 Belgisch Kampioen: een bekroning van vier jaar trainen, koersen en ondertussen nog studeren...

 

In 2013 kwam dan de grote overstap van jeugd naar elite bij het de overgangsploeg van Lotto Belisol Ladies. Zoals algemeen geweten is de overstap van dames junior naar dames elite (niet beloften, zoals de mannen) zeer zwaar. Plots worden wedstrijden 90 km in plaats van 60 km, het peloton bestaat uit profs van alle leeftijden, maar ook uit, zoals Nathalie, piepjonge belofterensters. Het feit dat Nathalie ook aan haar eerste jaar op de universiteit van de bachelor Toegepaste Taalkunde Duits Spaans bezig was aan de universiteit van Gent, maakte het extra zwaar. Maar groeien deed ze en ze slaagde in juni ook voor alle vakken!

 

Toen voor het seizoen 2014 Lotto Belisol besliste met de overgangsploeg te stoppen, moest Nathalie op zoek naar een nieuwe ploeg. Er waren een aantal mogelijkheden, maar Nathalie koos bewust voor het bekende nationale team Keukens Redant Cycling Team.
In 2014 zette Nathalie stappen vooruit: met 16 top twintig plaatsen waarvan 3 top tien plaatsen en een derde plaats op het Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen reed ze een mooi seizoen bijeen.


Voor 2015 koos Nathalie ervoor, bij het team Keukens Redant te blijven, waar ze zich enorm goed voelt. Ze startte haar seizoen op 28/2/2015 met een knappe 37e plaats in de UCI-wedstrijd Omloop Het Nieuwsblad. Met 11  top twintig plaatsen, waarvan 6 top tien plaatsen, een tweede plaats op het BK voor studenten en een tiende plaats op het BK in Tervuren, reed Nathalie een zeer sterk jaar. Haar selectie voor het EK in Estland bevestigde die sterke groei. Op het einde van het seizoen in september ontglipte haar nipt een overwinning in Muizen. Ze werd knap tweede en sloot zo een mooi seizoen af. In juni behaalde Nathalie haar diploma Bachelor in de Toegepaste Taalkunde, Duits-Spaans met onderscheiding. Dat ze een doorzetter is, mag hier wel duidelijk blijken!


In 2016 rijdt Nathalie ook bewust voor het Keukens Redant Cycling Team, want in september startte ze met de masteropleiding Vertalen aan de universiteit van Gent en heeft zo weer een zwaar opleidingsjaar voor de boeg. Het team geeft haar de kans een mooi programma te rijden en de ontspannen sfeer binnen de ploeg biedt haar ook genoeg vrijheid voor de studies. Toch wil zij in 2016 weer stappen vooruit zetten, vorderingen maken.

In 2016 studeerde Nathalie af aan de universiteit voor Toegepaste Taalkunde,  Master Vertaler Duits en Spaans. Ze zette in het koersen weer stappen vooruit en ...
... In 2017 kon Nathalie koersen bij Lensworld Kuota, een UCI-team!! 

Nathalie deed heel wat ervaring op, mocht mooie wedstrijden rijden en zette zo weer stappen vooruit...
Helaas stopte het team met bestaan op 31/12/2017. Nathalie moest voor 2018 op zoek naar een nieuwe ploeg en vond (doordat de stopzetting zo laat geweten was) geen plaats meer in een UCI-team.
Bij Jos Feron Lady Force, een Nederlands team met een mooi wedstrijd-programma, vond ze toch nog een plaats. 
Succes bij Jos Feron Lady Force! Ook in 2019 rijdt Nathalie bij Jos Feron Lady Force. Eind 2019 beslist ook dat team niet meer te starten in 2020. 

 

Nathalie vindt een nieuw team bij het Duitse D'velop Ladies Team. Door het coronajaar 2020 werd er niet heel veel gekoerst, en hetzelfde verhaal in 2021, dat later op gang kwam. Toch behaalde ze enkele mooie noteringen zoals een derde plaats op het Belgisch kampioenschap voor clubrensters!

In 2022 sluit ze opnieuw aan bij een Belgisch team, namelijk S-Bikes Doltcini!

Na een jaar vol pech en blessures, beslist Nathalie het over een andere boeg t egooen en zich te gaan focussen op 1/4 en 1/2 triatlons, bij het Waas Duathlon en triathlon team. 

Veel succes in 2023!

bottom of page